7/27/2012

minik pizzalar

malzeme listesi

1su.b.süt
1su.b.su
1su.b sıvı yağ
3tatlı .k.toz şeker
1tatlı.k.tuz
1/2 p.yaş maya

yapolışı

süt,su,ve sıvı yağımızı derince bir kaba döküyoruz sırayla tuz ve şekeri en son da yaş mayayı koyup iyice karıştırıyoruz ve alabildiğine un ekliyoruz üzerini örtüp mayalamaya bırakıyoruz .daha sunra mayalanan hamutumuzu bezelere ayırıp her bir bezeye havuz açıyoruz ve içine domates,sosis ve biberi yerleştiriyoruz 170drc.fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUN :=)

ebruli kek tarifi

malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağından 2 parmak fazla tozşeker
  • 3/4 su bardağı mısırözü yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • şekli vermek için büyük yuvarlak fırın tepsisi
  • kürdan

Yapılışı:

  1. Yumurtaları tozşekerle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.
  2. Sıvıyağı azar azar ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin.
  4. Sütle unu sıra ile ilave ederek yumurtalı karışıma ilave edin. (biraz un biraz süt)
  5. Karışımın yarısı başka bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin ve gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın.
  6. Tepsinizi yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak yarım bardak kadar kakaolu daha sonra sade kek karışımından dökmeye başlayın. Her seferinde ortadan dökdükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşturacaktır.
  7. Kek hamurunun hepsini dökdükten sonra eğer tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek heryerine yayılmasını sağlayın.
  8. Kürdanla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın. Çizgileri yaparken derine batırmadan sadece üst yüzeyden batırın.
  9. İsterseniz bir içerden dışarı bir dışardan içeri doğru çizgiler yaparak ebrularınızı oluşturabilirsiniz.
  10. 170C dereceli ısıtılmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirip ılınınca servis yapın.