9/08/2012

İKRAMLIK MİNİK BÖREKLER

MALZEMELER
4ad hazır yufka
1ad yumurtanın sarısı (üzeri için)
ara katları yağlamak için sıvı yağ
çörek otu
susam
ve iç harcı için
beyaz peynir,kaşar,salam,sosis vs..tamamen sizin tercihiniz

yapılışı

ilk yufkamızı serip üzerini sıvı yağ ile yağlıyoruz üzerine ikinci yufkamızıda koyup tekrar yağlıyoruz ve önce 4 daha sonrada 8 eşit parçaya bölüyoruz ve hazırladığımız harcı koyup sigara böreği gibi sarıyoruz ben bugun kaşar peyniri,beyaz peynir ve sosis kullandım ,daha sonra tepsimize dizip yumurta sarısı sürüyoruz ve susam ,çörek otu ile süslüyoruz 170cfırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz süper çıtır ve leziz börekler oluyorlar mutlaka deneyin şimdiden afiyet olsun :=)


 

irmik helvası

malzemeler
125g margarin(tereyağ da olabilir)
2su.b.irmik
3su.b.süt
1su.b.toz.şeker
dolmalık fıstık
ceviz içi isteğe bağlı
ve ben damla çikolata kullandım süslemek için

yapılışı

irmiğimizi margarinle kavuruyoruz renk alana kadar tabi içine dolmalık fıstığımızıda ilave edip kavurmaya devam ediyoruz istediğimiz renge gelinceye kadar ve 3su.b.sütü ,1su.b.toz şeker ile ilave ediyoruz karıştırmaya devam ediyoruz iyice irmik şekerle sütü içine çekinceye kadar taki tencerenin dibinden iyice irmik yapışmamaya başlayana kadar karıştırıyoruz zaten irmik helva halini almış demektir yapışmıyosa ve servise hazırdır ,çok kolay mutlaka deneyin AFİYET OLSUN:))