tavada tavuk ızgara
gereken malzemeler
1kg tavuk et (hazır tava eti )
1ad domates
kızartmak için 2 y k .sıvı yağı
karabiber ,pulbiber,ve tuz
pilavımız için
2su.b.pilavlık pirinç
arpa şehriye
4su.b kaynar su
yeteri kadar sıvı yağı ve tere yağ
yapılışıpilavımızı yapmakla başlayalım ki demlenirken tavuklarımızı pişirelim
pirincimizi güzelce yıkayıp yarı tere yağ yarısı sıvı yağ olmak üzere arpa şehriyemizi kavuruyoruz rengi değişince pirincimizi ilave ediyoruz ve tuzumuzu ekleyip 4su.b suyu ilave edip kapağımızı kapatıyoruz suyunu çekince ocağımızın altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz
tavuğu hafif yağlanmış başka bi tavamıza alıyoruz tuzlayıp karabiber ekiyoruz ve sık sık her iki tarafı çevire çevire pişiriyoruz iyice kızarınca servis ediyoruz AFİYET OLSUN:)