8/23/2012

tavada tavuk ızgara

gereken malzemeler

1kg tavuk et (hazır tava eti )
1ad domates
kızartmak için 2 y k .sıvı yağı
karabiber ,pulbiber,ve tuz

pilavımız için

2su.b.pilavlık pirinç
arpa şehriye
4su.b kaynar su
yeteri kadar sıvı yağı ve tere yağ
yapılışı
pilavımızı yapmakla başlayalım ki demlenirken tavuklarımızı pişirelim
pirincimizi güzelce yıkayıp yarı tere yağ yarısı sıvı yağ olmak üzere arpa şehriyemizi kavuruyoruz rengi değişince pirincimizi ilave ediyoruz ve tuzumuzu  ekleyip  4su.b suyu ilave edip kapağımızı kapatıyoruz suyunu çekince ocağımızın altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz
tavuğu hafif yağlanmış başka bi tavamıza alıyoruz tuzlayıp karabiber ekiyoruz ve sık sık her iki tarafı çevire çevire pişiriyoruz iyice kızarınca servis ediyoruz AFİYET OLSUN:)