7/24/2012

elmalı turta

hamuru için
125gr.margarin
4çr.kş.yoğurt
4çr.kş.pudra şekeri
3su.b.un
1pk.kabartma tozu

harcı için

5adet elma
5kş.pudra şekeri
1ç.kş.tarçın
1ç.b.kırılmış ceviz
170 drc. de pişirilir

yapılışı

elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz biraz pişirdikten sonra pudra şekerini ilave ediyoruz burda önemli olan asla ikisini aynı anda ateşe koymuyoruz ki hemen pudra şekeri karamela halini aiır ve elmaların yanmasına sebep oabilir daha sonra cevizleri ilave ediyoruz ve ateşten alıyoruz
hamurumuzu merdane ile açıp üçgen şeklini veriyoruz iç harcımızı kotup yuvarlıyoruz tepsimize dizip 170 drc lik fırınımızda pişiriyoruz .afiyet olsun:=)
MERCİMEK KÖFTESİ
2SU.BYEŞİL MERCİMEK
1.5SU.B BULGUR
1DEMET MAYDANOZ
YEŞİL SOĞAN,KURU SOĞAN
2YM.KŞ.DOMATES SALÇASI
1YM.KŞ.BİBER SALÇASI
TUZ, KARABİBER
YAPILIŞI
mercimeğimizi bir tencerede su ile haşlıyoruz pişince içine köftelik bulgurumuzu ilave ediyoruz ve kapağını kapatıp şişmeye bırakıyoruz bu ara yeşilliklerimizi temiz yıkayıp hazırlıyoruz ve sırasıyla pişmiş olan mercimek ve bulgura ilave ediyoruz salçayı unutmadan.

açma

  • 1su.b.süt
  • 1su.b.sıvı yağ
  • 1su.su
  • 3ym.kş.toz şeker
  • 1ym.kş.tuz
  • 1pk.yaş.maya
  • yapılışı

  • süt,su,ve sıvı yağımızı derince bir kabın içerisine alıyoruz şeker ve tuzumuzuda ilave ettikten sonra karıştırıyoruz ,mayamızıda ilave edip eritiyoruz alabildiği kadar un ilave ediyoruz ve yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz daha sonra mayalanan hamurumuzu bezelere bölüp içini sıvı veya margarin yağıyla yağlıyoruz iki beze üst üste koyup şekil veriyoruz ben şimdi tepside gördüğünüz şekli verdim ve 180drc.lik fırında pişiriyoruz .AFİYET OLSUN:=)

 

profiterol

malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un

125 gr margarin
3 adet yumurta
Kreması için2,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata

yapılışı

ufak bi tencereye margarin ve bir bardak suyu kaynatın üzerine bir bardak unu ilave edin ve karıştırın kıvam alınca 15 dk.dinlendirin ve daha sonra 3ad.yumurtayı teker teker içine yedirerek karıştırın yanlız önemli bir püf noktası var asla bir yumurtayı yedirmeden ikincisini ilave etmeyin ve hamur kıvamı alınca iki kaşık yardımıyla belli aralıklarla tepsiye dizin ve 180drc.lik fırında pişirin AFİYET OLSUN:=)