7/24/2012

profiterol

malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un

125 gr margarin
3 adet yumurta
Kreması için2,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata

yapılışı

ufak bi tencereye margarin ve bir bardak suyu kaynatın üzerine bir bardak unu ilave edin ve karıştırın kıvam alınca 15 dk.dinlendirin ve daha sonra 3ad.yumurtayı teker teker içine yedirerek karıştırın yanlız önemli bir püf noktası var asla bir yumurtayı yedirmeden ikincisini ilave etmeyin ve hamur kıvamı alınca iki kaşık yardımıyla belli aralıklarla tepsiye dizin ve 180drc.lik fırında pişirin AFİYET OLSUN:=)

Hiç yorum yok: