2/19/2013

rulo pasta

pandispanya için:
3ad yumurta
1su.b un
1su.b toz şeker
1p.vanilya
1p.kabartma

kreması için:
1lt.süt
4y.k.un
1yumurta
2pvanilya
1p krem şanti


yapılışı
önce pandispanyamızı pişirelim 
yumurta ve şekeri iyice çırpalım daha sonra unu ,vanilya ve kabartma tozumuzu ilave edelim ve biraz daha çırpalım yağlı kağıdımıza harcımızı eşit dökelim ve 170 c fırında pişirelim üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ve pandispanyamız hazır olduğunda sıcak iken rulo şeklinde sarıp soğutalım ,

kremamız için
süt,şeker,ve yumurtamızı iyice karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz en son vanilyayı ilave edip indiriyoruz
içine krem şantiyi boşaltım mikserle çırpıyoruz kremamız hazır.



peynirli poğaça

malzemeler
1su.b. süt
1su.b sıvı yağ
1su.b su ılık( içinde mayamızı eriticez)
1p.yaş maya
içi için beyaz peynir

yapılışı:
mayamızı ılık suda kabarmaya bırakıyoruz
mayamız yaklaşık 10-15 dk.kabardıktan sonra diğer sıvı malzemeleri ekliyoruz daha sonra karıştırarak unumuzu yavaş yavaş yedirerek ilave ediyoruz ta ki elimize hamur yapışmıycak şeklinde olana kadar yoğuruyoruz ve hamurumuzu kabarması için yaklaşık 45-50 dk bekletiyoruz tabi bu odamızın ısısına göre daha yavaş veya daha hızlı kabarabilir ve hamurumuz hazır olduğunda istediğimiz şekli verip 180c fırında pişiriyoruz afiyet olsun.