7/24/2012

elmalı turta

hamuru için
125gr.margarin
4çr.kş.yoğurt
4çr.kş.pudra şekeri
3su.b.un
1pk.kabartma tozu

harcı için

5adet elma
5kş.pudra şekeri
1ç.kş.tarçın
1ç.b.kırılmış ceviz
170 drc. de pişirilir

yapılışı

elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz biraz pişirdikten sonra pudra şekerini ilave ediyoruz burda önemli olan asla ikisini aynı anda ateşe koymuyoruz ki hemen pudra şekeri karamela halini aiır ve elmaların yanmasına sebep oabilir daha sonra cevizleri ilave ediyoruz ve ateşten alıyoruz
hamurumuzu merdane ile açıp üçgen şeklini veriyoruz iç harcımızı kotup yuvarlıyoruz tepsimize dizip 170 drc lik fırınımızda pişiriyoruz .afiyet olsun:=)

Hiç yorum yok: