7/23/2012

çarşaf böreği

  • 2su.b.ılık su

  • aldığı kadar un

  • çok az miktarda yaş maya(isteğe bağlı)ben biraz kullanıyorum

  • hamuru mayalanmaya bırakıyoruz

  • ve tuz.

  • yapılışı

  • hamurumuz mayalandıktan sonra bezelere ayırıyoruz ve her bir bezeyi oklava veya merdane ile açıyoruz üzerine sıvı yağ ile yağlıyoruz ve dk.15 bekletiyoruz
  • daha sonra bir sofra bezinin üzerine ellerimizle açmaya başlıyoruz açabildiğimiz kadar ve iç harcımızı serpiştiriyoruz ve daha sonra sofra bezinin her iki tarafından tutup yuvarlıyoruz ve tepsimize diziyoruz bu işlem sona erince de üzerine yumurtanın sarısı ve süt karıştırarak üzerine döküyoruz 180drc fırında pişiriyoruz                                                                                               

Hiç yorum yok: