7/23/2012

elmalı kurabiye

  • Malzemeler
    * 200 gr Sana yağı(Oda sıcaklığında)
    * 3 su bardağı un(345 gr)
    * 2.5 yemek kaşığı yoğurt (100 gr)
    * l su bardağı pudra şekeri (125 gr)
    * l çay kaşığı kabartma tozu
    * l kahve fincanı toz şeker (75 gr)
    * l kahve fincanı çekilmiş ceviz(100 gr)
    * l tatlı kaşığı tarçın (5gr)
    * 2 adet küçük boy ekşi elma
  • * Elmaların kabuğunu soyduktan sonra,çekirdek kısmını çıkartıp rendeleyin.Bir tencereye elmaları ve şekeri koyun, orta ateşte elmalar marmelat halini alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın,soğumaya bırakın.
    * Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
    * Kabartma tozunu ve unu tezgaha birlikte eleyin. Ortasını büyükçe bir boşluk bırakarak havuz gibi açın.
    * Oda sıcaklığındaki Sana yağını,yoğurdu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak kaşıkla iyice karıştırın.
    * Karışıma etrafından un katarak bir hamur yapın. Hamuru elinizi bırakana kadar yoğurun.
    * Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde top gibi yuvarlayın.
    * Yuvarlanan hamuru elinizle yassı yuvarlak hale getirin.Hamurun ortasına hazırladığınız harçtan l tatlı kaşığı kadar koyun.Hamurun iki tarafını uçları üste gelecek şekilde birleştirin. Parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayın.Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
    * Yağlanmış fırın tepsisine kapatılan kısımları üste gelecek şekilde 3 parmak aralıkla yerleştirin.
    * Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirin.Tepsiyi fırından çıkartın,soğuduktan sonra kurabiyeleri servis tabağına alın,üzerine pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapın.
  •  

Hiç yorum yok: